Äkta Fiber. Vad är det egentligen?

About Page Section-1 Column-1 Image

 

Fibernätet i Ljungby är ett av världens mest moderna bredbandsnät och är uppbyggt av endast de bästa tekniska produkterna som finns att tillgå.

Grunden till nätet är de helt nya fiberoptiska kablarna som grävs ner hela vägen till varje fastighet. Själva fibertråden är ungefär lika tunn som ett mänskligt hårstrå och sänder digital information med hjälp av ljuspulser. Ingen annan teknisk lösning kommer i närheten av den kommunikationskapacitet som den optiska fibern innebär.

About Page Section-1 Column-2 Image

 

Ett äkta fibernät har en i det närmast obegränsad kapacitet att sända och ta emot information. Ett enda fiberpar kan t.ex. ladda upp eller ladda ner 12,928 standard DVD eller uttryckt annorlunda varje Hollywoodfilm någonsin producerad, på en sekund.

Kapacitet ökar dessutom ständigt genom bättre teknik för att hantera ljuspulserna.

Valfrihet

Äkta valfrihet till dig

Fibernätet i Ljungby erbjuder ett helt nytt paradigm inom telekommunikation. Genom ett entreprenöriellt angreppssätt så kombineras ett obegränsat optiskt fibernät med en helt neutral marknadsplats. Fibernätet i Ljungby är alltså inte en tjänsteleverantör utan erbjuder helt öppet och på strikt neutrala villkor alla tjänsteleverantörer att sälja sina tjänster till anslutna hushåll. Detta ger alltså användarna i hushållen valfrihet inte bara mellan olika tjänster utan även mellan olika tjänsteleverantör. Tre nyckelbegrepp gör Fibernätet i Ljungby till en unik leverantör.

Öppet

Nätet är inte bara tekniskt framstående, det är uppbyggt på den enkla men kraftfulla principen att varje individ själv kan välja sin egen unika mix av tjänster och leverantörer. Du vet vad som är rätt för dig. Och när du vill ändra eller säga upp så gör du det snabbt och enkelt med några få klick. Som det bör vara.

Äkta fiber. Oavsett var du bor.

Är du villakund kan du enkelt söka på din adress här på hemsidan för att se om du kan få eller beställa fiber. Bor du i lägenhet och inte har tillgång till fiber, ta i första hand kontakt med din hyresvärd eller din bostadsrättsförening och anmäl ditt intresse för fiber. Hyresvärdar eller bostadsrättsföreningar är välkomna att kontakta oss för att ansluta fastigheter till vårt fibernät.

About Page Section-3 FFTB Image About Page Section-3 FFTH Image